MATAS er på julemission med Røde Kors mod ensomhed og for trængte børnefamilier 

Under overskriften ”Julen er skønnere sammen” laver Matas en hvervekampagne henvendt til gæster og værter til Julevenner, og samtidig opfordrer de deres kunder til at støtte julehjælpen gennem deres Club Matas-point.

 

Matas point støtte Røde Kors


Dem, der sidder med projektet Julevenner og julehjælpen, har i år fået en tidlig julegave. For Matas har indgået samarbejde med Røde Kors om henholdsvis at bekæmpe ensomhed i julen og give udsatte børnefamilier en økonomisk håndsrækning i juletiden. 

Samarbejdet kom i stand, fordi Matas hørte om projektet Julevenner. Julevenner matcher familier, der har plads til en ekstra rundt om julebordet med nogle af de 13.000 danskere, der ellers er uønsket alene juleaften. 

Her så Matas et juleprojekt, som de kunne støtte op om under overskriften ”Julen er skønnere sammen”. For Matas ønsker at slå et slag for et nyt skønhedsbegreb, som handler om, at skønhed er en følelse, vi får sammen med andre. De så derfor et godt match i Julevener. 

Matas har derfor selv henvendt sig til Julevenner, og det primære fokus i samarbejdet er at hjælpe ensomme og isolerede danskere til at få en god jul med Julevenner. Derfor spreder Matas blandt andet budskabet om Julevenner, og det er både i medierne, men også helt lokalt i landets 279 butikker:  

”Matas har gennem snart 70 år været en del af danskernes lokalmiljø, og i butikkerne oplever vi ofte, at ensomme kommer forbi til en snak. Derfor har vi valgt at markedsføre Røde Kors’ Julevenner i alle vores butikker og på Matas.dk, så vi kan være med til at gøre en forskel,” siger Anne Lene Hamann, der er marketingchef hos Matas og ansvarlig for samarbejdet med Røde Kors.

Men i samarbejdsprocessen kom der flere jern i ilden. Og Matas sørger nu også for, at deres kunder kan støtte julehjælpen direkte med deres Club Matas-point, som veksles til rede penge, som går til udsatte familier i julen. Julehjælpen består typisk af et gavekort på 800 kr. til julemad og en lille gave til børnene. Det vurderes, at omkring 11.000 udsatte familier vil søge julehjælp i år. 

 

 

Matas love Røde Kors

 

”Vi er meget håbefulde på samarbejdet med Matas omkring Julevenner. Vi når langt fra ud til alle, der er uønsket alene i julen, og vi tror Matas kan give os den ekstra rækkevidde. Men det er også et stort potentiale, at Matas støtter op om begge juleindsatser på samme tid! Det betyder, I de både appellerer til dem, der har lyst til eller et behov for at være juleven – men også dem, som ikke har, og derfor nok er mere interesserede i at støtte julehjælpen,”

Birna Esgerd Rohde, projektleder for Julevenner.

Helt praktisk vil kampagnen fra Matas blive kommunikeret ud via:
 
•    En nyhedsmail til mindst 1.3 millioner Club Matas kunder i Danmark om både Julevenner og Julehjælp (udsendt d. 1.december).  
•    En artikel på Matas’ hjemmeside om Julevenner https://www.matas.dk/stories/nyheder
•    Opslag på Matas’ Facebookside med blandt andet film med Hella Joof, der fortæller om Julevenner og julehjælpen 
•    50.000 pjecer for Julevenner i 279 Matas-butikker.
•    Pressemeddelelser til lokale og regionale medier om samarbejdet 


Tilmeld dig som julevært eller gæst her rødekors.dk/julevenner 

Støt med dine Club Matas Point http://www.clubmatas.dk