Kan du lide at strikke og sy – og vil du være en del af et fantastisk fællesskab?

Så kan du blive nørkler i Røde Kors. Vores 5.500 nørklere strikker og syr børnetøj til nødhjælp i verden, støtter sårbare fx hjemløse i Danmark med varmt strik eller tjener penge ved at strikke eller sy til kampagner.

Hvad skal jeg lave?

Strikke og sy børnetøj som Røde Kors sender ud i verden. Der er 40 faste modeller at vælge imellem i alle sværhedsgrader. Materialerne skaffer nørklerne selv via donationer eller genbrug. Man kan også lave ting til sårbare i Danmark, og her bestemmer behovet, hvad der laves.

Hvad får jeg ud af det?

Du får samvær i fællesskabet med andre nørklere – og du får mulighed for at gøre en forskel for mennesker i Danmark og ude i verden.

Hvor lang tid skal jeg bruge?

Et møde varer normalt et par timer, og så kan du også nørkle videre derhjemme efter lyst. Nogle mødes hver uge, andre hver anden uge – men du bestemmer i udgangspunktet selv, hvor meget tid, du vil bruge.

Hvordan bliver jeg frivillig?

Kontakt aktivitetslederen for den nørklegruppe i det område, hvor du ønsker at blive frivillig. Aktivitetslederen kan besvare spørgsmål og hjælpe dig med at blive nørkler.

Klik på kortet herunder og se, hvor du kan blive nørkler i Danmark. Her finder du også kontaktoplysninger på den enkelte aktivitetsleder.

Finder du ikke en nørklegruppe nær dig, kan du skrive til norkler@rodekors.dk.

Nørklere
Nørklere
Nørklere

Nørklere