Illums Bolighus og Røde Kors pakker julegaver ind med god samvittighed

Illums Bolighus har en løsning til firmaer i julen sammen med Røde Kors, hvor hver enkelt medarbejder bestemmer over sin egen firmajulegave – også om de vil donere den til Røde Kors’ julehjælp.

Illums Bolighus har i flere omgange samarbejdet med Røde Kors. Erhvervsevents og salg af designmøbler har samlet hundredtusinder af kroner ind til Røde Kors’ arbejde herhjemme og ude i verden.

Men Illums Bolighus mærker en helt særlig trend og efterspørgsel, når det kommer til firmajulegaver, som har givet en ekstra god anledning til at samarbejde med Røde Kors igen.

Der er en stigende tendens til, at medarbejdere i mange brancher vil donere deres firmajulegave til et godt formål i stedet for at modtage en gave selv.

Illums Bolighus har derfor lavet et ’nyt produkt’ i deres katalog over firmajulegaver. Produktet er et gavebevis, hvor et beløb svarende til firmajulegavens værdi går direkte til Røde Kors’ julehjælp.

Røde Kors' julehjælp går til familier, der har svært ved at få pengene til at række i juletiden, og består af en julekurv med mad eller et gavekort til en dagligvarebutik.

På den måde leverer Illums Bolighus en efterspurgt service til deres erhvervskunder – og de er med til at støtte en god sag gennem Røde Kors. Der er derfor stor tilfredshed med Røde Kors-samarbejdet i Illums Bolighus:

”Vi oplever, at firmaer gerne vil have denne her bland selv løsning for deres firmajulegaver. Det er en af tidens trend, at folk gerne selv vil vælge – også deres gaver. Derfor kan det være svært for et firma at vælge gaver, som alle kan lide. En arbejdsplads er tit en ret broget flok både vedrørende alder og baggrund. Og der er mange, der ikke ønsker at få noget i gave længere, men snarere selv vil give. Det handler derfor også om udbyd og efterspørgsel. Men grunden til, at vi lige har valgt Røde Kors’ julehjælp, er fordi det er en fantastisk god sag,” fortæller Lisbeth Buus Madsen, Key Account Manager hos Illums Bolighus og uddyber, hvorfor hun synes Røde Kors’ julehjælp er særlig interessant at støtte:

”Gennem Røde Kors julehjælp får udsatte familier en bedre jul - men mange familier bliver også efterfølgende sluset ind i et støttende netværk drevet af Røde Kors og deltager i andre familieaktiviteter. Julehjælpen er derfor tit mere end bare et gavekort til mad eller julekurv. På den måde er vi med til at gøre mere og favne bredere og gøre noget for mange familier og børn også på den lidt længere bane.”

En god måde at involvere sine medarbejdere

Når et firma vælger at købe julegaver til sine medarbejdere gennem Illums Bolighus, kan firmaet selv vælge hvilke gaveidéer fra Illums Bolighus, som deres medarbejdere kan vælge imellem. Blandt gaveidéerne er Røde Kors’ julehjælp, som de også kan vælge, at alle julegaver det år skal gå til. Det er helt selv op til virksomheden.

Efterfølgende får hver medarbejder et login til en portal på Illums Bolighus’ hjemmeside, hvor de frit kan vælge blandt de udvalgte gaveidéer.

Omkring 5% vælger at donere deres firmajulegave til julehjælp ifølge Lisbeth Buus Madsen.

”Som sælger har jeg kunnet mærke, at interessen er steget de seneste par år, og jeg tror ikke, vi har set toppen af det her endnu. Sidste år kunne man også som erhvervskunde donere til julehjælp, hvis firmaet selv henvendte sig om det. I år sørger vi for, at alle får tilbuddet gennem vores produktkatalog. Vi faciliterer det, så det hele går til Røde Kors, og derfor er det nu meget nemmere for en virksomhed at give deres medarbejdere muligheden for at donere,” siger hun.

Og firmajulegaver er en god anledning til at få sine medarbejdere mere på banen og skabe engagement:

”Det kan jo give en god følelse i maven at støtte noget, som man stoler på, og som er lokalt. Især i julen - det kunne jo lige så godt være ens nabo! Det kan godt give lidt samtale på kontoret - hvad vælger du og sådan? Donationen giver et ekstra perspektiv og kan give en følelse af, at man hjælper til noget større og vedvarende. Du hjælper jo en hel familie. Styrken ved det hele er jo, at denne her mulighed for donation passer til så mange forskellige typer - der kan være mange årsager til, at man får lyst til at donere sin gave. Derfor tror jeg, at det her med at inkludere muligheden for donation kommer til stå stærkt, også fremover,” siger Lisbeth Buus Madsen, Key Account Manager hos Illums Bolighus.  

illums boglighus